METAFIZICA

Artele mistice au fost dintotdeauna în focusul oricărei societăți prospere. Ele reprezintă înțelepciunea antică cumulată și codificată în sisteme complexe, numite astăzi arte metafizice. Cunoscute la început doar de anumiți inițiați și puse exclusiv în slujba regilor, împăraților și conducătorilor vremii, astăzi, prin grație divină, au devenit adevărate unelte pentru a-i ajuta pe cei dornici să facă mai mult în viața lor, pentru viața lor. Scopul acestor arte este de a îmbunătății viața omului în toate aspectele sale: emoțional, mental, sentimental, spiritual și mai ales fizic. Cu ajutorul artelor mistice reușim să vedem cine suntem de fapt și care sunt pașii cei mai indicați de urmat pentru un rezultat cât mai favorabil în orice activitate întreprindem.

Științele metafizicii chineze se bazează pe conceptul trinității cosmice, CER-PĂMÂNT-OM, stabilind pentru fiecare dintre aceste 3 componente un procent de aproximativ 33% ca importanță.

Componenta CER reprezintă destinul scris la naștere de către Divinitate pentru fiecare dintre noi. Reprezintă plusurile și minusurile din viețile noastre. Această componentă o luăm așa cum este și în jurul ei ne construim viața în așa fel încât să profităm la maxim de darurile divine primite de fiecare dintre noi. Această componentă arată destinul nostru, dar nu și soarta noastră. Divinitatea ne arată‚ ce ar putea fi’ în viața noastră lăsându-ne posibilitatea de a ne făuri propria soartă prin componentele PĂMÂNT și OM.

Componenta PĂMÂNT reprezintă locul unde locuim, unde lucrăm, unde existăm ca ființe în planul fizic. Folosindu-ne de energiile din jurul nostru, canalizând energia vitală vieții lăsând-o să se scurgă nealterată spre punctele dorinte în viața noastră reușim să profităm la maxim de energiile pământene reprezentate prin Feng Shui.

Componenta OM reprezintă acțiunile noastre, felul cum răspundem la influențele CER și PĂMÂNT, capacitatea de a face sau nu un lucru, de a întreprinde sau nu o acțiune. Componenta OM este un aspect deosebit de important atunci când ne raportăm la creație, omul având posibilitatea de a-și creea propria soartă.

Dacă nu putem influența cei 33% reprezentați prin componenta CER, pentru că acesta este destinul nostru, ne rămân de influențat restul de 66% reprezentați prin componentele PĂMÂNT și OM, acestea fiind de fapt liberul nostru arbitru în această viață, aceasta este marja pe baza căreia ne construim o soartă mai bună decât destinul din momentul nașterii. A trăi într-un loc benefic pentru dezvoltarea personală, a cunoaște care ne sunt punctele slabe și punctele forte, a lucra în a dezvolta calitățile și a diminua defectele, inevitabil rezultă într-o viață din ce în ce mai echilibrată și mai benefică.

BaZi – Cei 4 stâlpi ai destinului

Puterea deciziilor

Capacitatea unei persoane este ceea ce se numește Destin. Fiecare dintre noi este înzestrat nativ cu anumite capacitați în viață, cu un anume drum al vieții. Aceste capacități reprezintă potențialitățile, rezultatele și realizările sale. Când valoarea cuiva este analizată și înțeleasă corespunzător, se începe procesul de maximalizare al potențialităților sale. Prin Bazi găsim care sunt cele mai bune acțiuni care pot fi întreprinse și când să le întreprindem astfel încât să oferim oportunitatea de a îndeplini potențialul la limitele sale sau de a evita pericolele și coborâșurile în viață. Propriul destin este controlat de acțiunile care le facem și de lipsa altor acțiunilor. Prin Bazi vedem care acțiuni sunt favorabile și care acțiuni sunt nefavorabile. Prin Bazi vedem care sunt limitele oricărei persoane și căutam să ajungem cât mai aproape de acele limite, astfel maximalizând potențialele din această viață. Scopul de a ne cunoaște propriul destin este de a știi ce este în controlul și capacitatea noastră și ce nu este.

Fiecare dintre noi este influențat de energiile din univers din momentul în care intrăm în această lume. Modul în care fiecare este influențat poate fi văzut prin propria hartă Bazi. Trecem pe drumul vieții care este stabilit de energia înregistrată la momentul concepției noastre și tradusă în 4 piloni care reprezintă anul, luna, ziua și ora nașterii. Din acești piloni putem prezice structura destinului fiecărei persoane, avanposturile, urcușurile și coborâșurile care vin de-a lungul vieții.

Bazi este un ghid care ne ajută să luăm decizii mai bune și care ne permite să ne construim viața care o dorim în modul cel mai ușor. Este o unealtă puternică care îmbină autoperfecționarea și luarea de decizii în cunoștință de cauză. Prin analiza hărții personale vedem care este drumul nostru în viață; descoperim punctele forte și slăbiciunile noastre, atât cele evidente cât și cele ascunse; iar această cunoaștere ne va permite să luăm decizii de calitate mai bună cu privire la prezentul și viitorul nostru. Putem vedea dacă este benefic să rămânem într-o relație sau nu, dacă să rămânem într-un loc de muncă sau nu, dacă să ne deschidem propria afacere sau nu, ș.a.m.d. Toate aceste lucruri devin evidente prin analiza Bazi.

Putem descoperii cine sunt persoanele de ajutor sau mentorii din viața noastră, iar de cealaltă parte putem descoperii care sunt persoanele toxice din viața noastră, persoanele cu care nu suntem compatibili sau cei care ne sunt chiar dăunători. Găsim soluții pentru a face schimbări pozitive sau de a atenua eventualele pericole. Putem vedea ce vine în viața noastră și ce iese din viața noastră, factorii interni și externi. În Bazi vedem personalități diferite care abordează deciziile în modul lor unic de a fi, bazat pe percepția propriilor alegeri. Înțelegând cum fiecare personalitate se comportă reușim să găsim perspectiva cea mai bună de a lua deciziile importante care la rândul lor ne inspiră și influențează să luăm decizii de calitate bună.

Indiferent în ce fel de situație ne găsim, atâta timp cât suntem dispuși să facem acțiunile și alegerile necesare avem șansa să ne influențăm pozitiv propria soartă.

Feng Shui – Armonia cu mediul înconjurător

Arta Feng Shui este de a observa fluxul energiei vitale a vieții, Qi, care vine din natură și care este cea mai benefică metodă de a direcționa și folosi acest flux pentru îmbogațirea vieții din toate punctele de vedere. Puterea locației nu ar trebui niciodată subestimată; a fi în locul potrivit cu fața spre o direcție bună poate crea și promova efecte pozitive prin profitarea de fluxul pozitiv de energie.

Chinezii au studiat de mii de ani influențele subtile ale mediului care ne înconjoară. Astfel, de-a lungul timpului, au dezvoltat un sistem foarte sofisticat care se ocupă de aceste energii subtile, în așa fel încât norocul este promovat și ghinionul este evitat. Simpla schimbare a direcției în care stăm, mâncăm și dormim poate schimba dramatic lumea noastră. Acest sistem funcționează indiferent de sistemul de credințe la care cineva aderă, iar cei care îl vor folosi vor vedea cu adevărat efectele sale. Feng Shui este o strategie, o unealtă, menită să ne facă viața mai bună prin a crea un climat confortabil și puternic.

Orașul interzis din Beijing a fost construit în concordanță cu toate principiile Feng Shui, astfel asigurând sute de ani de succese pentru locuitorii săi. În Japonia oamenilor de rând le era interzis să-și construiască casele având aceași orientare precum palatul împăratului din Kyoto. Puterea Feng Shui este evidentă, fiind folosită chiar și de mari corporații precum Apple, Google, Facebook și multe altele companii cu impact la nivel global, pentru a-și modela mediile profesionale și de a-și propulsa succesul total. Feng Shui este acea unealtă foarte eficientă care promovează echilibrul dintre mediu, oameni, timp și spațiu.

Această filozofie antică se rezumă la mai mult decât doar mutatul mobilei prin casă. Feng Shui implică echilibrarea celor 5 elemente din metafizica chineză: lemn, foc, pământ, metal și apă; în armonie cu locația și viața prezentă acolo. Un lucru foarte important de menționat este că fluxul energetic reglat cum trebuie, nu va face munca pentru noi. Cu un Feng Shui bun, sănătatea se ameliorează, oportunitățile de bani cresc, iar perspectivele de carieră se îmbunătățesc, dar fiecare individ în parte trebuie să profite de aceste oportunițăți prin eforturile sale.

Feng Shui este un studiu al mediului în care trăim, care include pământul, peisajul, marea/oceanul, râurile și casele în care omul se adăpostește. Astfel orice audit Feng Shui începe prin a se observa ce există în vecinătatea locuinței, pentru a ști în primul rând cum este influențată casa în care se trăiește. Feng Shui este o artă de evaluare a calității Qi-ului care converge sau afectează o anumită locație și de a constata potențialul și deficiențele sale. Feng Shui tradițional are de-a face cu direcția și locația, cei 2 factori esențiali în determinarea calității Feng Shui a unei proprietăți.

Universul este foarte misterios, există atât de multă energie de colectat, dar majoritatea oamenilor nu știu cum. Cei care îmbrățișează Feng Shui, simt nevoia de a lua măsuri pentru a-și îmbunătăți viața. Când Qi-ul curge în mod natural locuitorii acelui spațiu sunt mai sănătoși, mai vibranți și au performanțe mai bune contribuind astfel la bogăția și capacitatea lor de a valorifica oportunitățile. Iar când Qi-ul benefic este înfundat sau când Qi-ul nu reușește să ajungă la acea proprietate sau când este forțat să intre, atunci bunăstarea locuitorilor este afectată, ceea ce la rândul său afectează capacitatea lor de a funcționa la maximum. Atunci când oamenii sunt nefericiți, bolnavi sau negativi, nu au performanțe optime și nu văd oportunitățile care vin în calea lor.

Trebuie înțeles faptul că Feng Shui nu este magie, dacă o persoană nu are capacitatea de a fi super bogată, Feng Shui nu-l va face miliardar. Dar utilizarea Feng Shui va îmbunătăți situația actuală a oricărei persoane mult mai repede. Gândirea și motivația pozitivă nu sunt suficiente pentru a ne atinge obiectivele sau pentru a restabili echilibrul în viața noastră. Locurile în care locuim și muncim joacă un rol semnificativ în modelarea destinului nostru, să nu le subestimăm.

Qi Men Dun Jia – Puterea de a manifesta

Qi Men Dun Jia este arta metafizică chineză de a pune pe cineva în locul potrivit, la momentul potrivit, pentru a face acțiunea potrivită, cu suportul potrivit, folosind puterea potrivită. Este o tehnică de calcul, de a coordona timpul și spațiul, fracționând esența timpului, calculând energiile care există în mediul înconjurător în fiecare an, lună, zi și oră.

Cu ajutorul Qi Men Dun Jia putem vedea cu mare precizie momentul exact în care să ne angajăm într-o anumită acțiune pentru a obține rezultatul dorit. Această artă este așa de eficientă încât este considerată una dintre puținele arte metafizice chinezești care au fost folosite cu succes până în timpurile moderne. Cel mai faimos exemplu, chiar foarte bine documentat, de folosire a acestei arte, este bătălia de la Red Cliffs în care faimosul strateg Zhuge Liang a folosit Qi Men Dun Jia pentru a întoarce soarta războiului.

Qi Men Dun Jia oferă capacitatea de ne îmbunătății șansele de a ne atinge obiectivele dorite. Îl putem folosi pentru a prognoza rezultatul unei acțiuni și de a găsi soluțiile necesare pentru evenimente precum: activități legate de afaceri, căutarea de locuri de muncă sau alte activități legate de carieră, activități academice, sănătate, căsătorie și relații, călătorii, activități juridice, procese, sport și competiții sportive, concursuri, Feng Shui, determinarea puterii unei organizații/persoane, determinarea slăbiciunilor, determinarea oportunitățiilor, determinarea amenițărilor la adresa oricăror eforturi personale sau organizaționale și multe altele.

Qi Men Dun Jia îmbunătățește absorția de energie benefică pentru a ne îmbunătății potențialul de succes. În condițiile vremurilor rapide în care trăim, suntem cu toții constrânși zi de zi în a lua decizii rapide pentru a construi, administra sau a ne îmbunătății viața. Deciziile greșite, făcute în prisma neinformării, pot duce la pierderea unei relații, a unor sume importante de bani, a sănătății, a imaginii sau a reputației. Qi Men Dun Jia ne arată întotdeauna ce avem de făcut, când să facem, cu cine să facem, ce să folosim pentru a face și unde să facem, astfel încât, zi de zi să punem bazele unui viitor propriu mult mai bun.

ZeRi – Selectarea datelor

Sincronizarea este totul. Când ne alegem timpul potrivit, momentul potrivit pentru căsătorie, pentru cerere în căsătorie, pentru o despărțire/divorț (se caută a avea o tranziție ușoară), lansarea unei afaceri, o ceremonie de deschidere, depunerea unei cereri de judecată, semnarea unui contract, mutarea într-o casă nouă, mutarea într-un sediu nou, începerea unui nou loc de muncă, o procedură medicală, începerea unei diete (lista este interminabilă) ne reglăm energiile unor anumite zile și ore care sunt în armonie cu noi și cu efortul pe care îl întreprindem.

Sintagma ”a face ceea ce trebuie în momentul potrivit în locul potrivit” este coloana vertebrală a selectării datelor. Prin selectarea unei date potrivite pentru activitatea specifică desfășurată, data respectivă are cele mai pozitive energii predominante în mediul înconjurător în acel moment din timp. Probabilitatea de a obține rezultate de succes este mult îmbunătățită.

Cu alte cuvinte, selectarea de date ajută la crearea potențialului de succes și asigură că lucrurile vor merge bine. Motivul pentru care selectarea de date ajută la creșterea probabilității de rezultat pozitiv pentru activitațiile importante se datorează faptului că este aleasă o dată adecvată care este infuzată cu energiile de bun augur prezente în acel moment care vor ajuta la maximizarea unor rezultate favorabile.

Selectarea datelor este egală cu alegerea celui mai fertil moment pentru plantarea semințelor de acțiune pentru o recoltă promițătoare. Astfel știm că putem alege cele mai potrivite date pentru activitatea care o avem în minte. Acest lucru va aduce beneficii multiple pentru creștere și ascensiune, dat fiind că data aleasă atrage energie benefică adițională în acel moment.

Când se găsește armonia între CER, PĂMÂNT și OM, evenimentele se vor desfășura mai ușor, cu mai puțin efort. Deciziile pe care le luăm se bazează pe opțiunile care ne sunt prezentate. Cu cât opțiunile noastre sunt mai bune, cu atât mai bune sunt deciziile noastre. Deciziile de calitate pot determina calitatea vieții noastre.

*de reținut

În funcție de natura situației prezentate de către client alte arte metafizice pot fi oferite ca soluții. Printre care, dar nu se limitează doar la acestea: Radiestezie, Reiki, Bioenergetică, Cartomanție, Regresii, Talismane Taoiste, Practici Budiste, ș.a.m.d.

CONTACT

Sos. Fabrica de Glucoza nr. 6-8
Metrou Pipera

​​​
Telefon: +4 0733 142 322
Telefon: +4 0723 034 229

​​
contact@consultantametafizica.ro